Veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen uw aandacht voor het volgende;

Nefit heeft een veiligheidswaarschuwing online gezet m.b.t. de TopLine-serie 2006-2009.

Nefit heeft vastgesteld dat wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Vervanging

In opdracht van Nefit zal CV-service Visser deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud.  Deze vervanging is voor u kosteloos.

Regulier onderhoud

Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van uw cv-ketel. Nefit hanteert voor  TopLine-toestellen minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een erkend installateur of onderhoudsbedrijf.  CV-service Visser voert zelfs 1x per 12 maanden onderhoud uit, wanneer u een onderhoudscontract heeft afgesloten. Tijdens dit onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?

Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor uw toestel.

Voorbeeld typeplaatje Nefit CV-combi toestel